PAPI / CAPI este cea mai veche și de încredere tehnică de colectare a datelor.

CURS are o rețea națională de peste 200 de operatori de interviu în toate județele din România. Operatorii noștri de interviu sunt instruiți să lucreze cu respondenți de diferite origini etnice din diferite regiuni din România.

Pentru proiecte care implică anchete la nivel național pe eșantioane ce variază între 1.100 și 4.000 de respondenți,  folosim în mod frecvent circa 180 operatori de interviu. Operatorii de interviu sunt persoane cu un nivel înalt de pregătire care au lucrat la studii complexe și care au capacitatea de a intervieva persoane din diverse medii sociale și etnice (exemplu: maghiari etc.). Operatorii sunt supervizați de 42 de coordonatori județeni. CURS organizează în mod regulat sesiuni de instruire pentru operatorii de interviu, cu scopul de a îmbunătăți calitatea muncii lor și / sau pentru a –i pregăti pentru studii complexe.

Începând cu anul 2016, CURS a început să adopte tehnica de culegere a datelor CAPI (colectarea datelor cu ajutorul tabletelor) în scopul digitalizării și sporirii calității procesului de culegere a datelor.

Controlul calității culegerii datelor se efectuează pentru fiecare anchetă/studiu și constă în verificarea a aproximativ 20% din interviurile efectuate și operatorii de interviu implicați în sondaj. Controlul calității este efectuat prin telefon, în teren și prin verificarea coordonatelor GPS, atunci când sunt utilizate tablete.