Orice partid politic sau orice candidat trebuie, în orice moment, să-și cunoască potențialul, popularitatea, cum să crească sau de ce pierde teren. Toate mesajele, propunerile și programele de politici publice ar trebui să treacă prin filtrul publicului țintă pentru a fi cât mai bine personalizate în funcție de nevoile sale. Cel mai bun mod de a realiza acest lucru este cercetarea.

politics

În plus, politica ne afectează pe toți. Oamenii trebuie să-și facă vocea auzită. Toate părțile interesate (oamenii, mass-media, politicienii și societatea civilă) trebuie să știe dacă o percepție / o opinie este dominantă în societate la un moment dat. Un sondaj reprezentativ este cel mai bun, cel mai simplu, din punct de vedere al timpului și costurilor, și cel mai eficient mod de a afla.

Activitatea de cercetare a CURS s-a concentrat, de la început, pe cercetarea politică efectuând sondaje de opinie pentru toate partidele politice din România, organizații și instituții internaționale precum: International Republican Institute, National Democratic Institute și altele.